De weerzin tegen piercings

“ ieuw afschuwelijk, piercings” “Niks voor mij hoor piercings” “Pierce je ook van onderen”

Hoe vaak ik dit soort reacties niet krijg, als ik zeg dat ik piercings zet.

Vaak als ik dan al begin met, maar je draagt toch ook oorbellen? Ooh dat zijn ook piercings?

Ja piercings gaan heel breed, van oren tot inderdaad “Daar van onder”

Waar ik sowieso al een allergie voor heb is dat mensen gelijk hun eigen mening kwijt willen.

Maar wat als we piercings eens anders gaan bekijken? Of beter gezegd, moeten we misschien de vraag anders zien? Want waarom heeft iemand piercings?

Mijn inziens is er niets mooiers dan mensen die zich vrij voelen om zichzelf te uiten, op wat voor manier dan ook. Piercings is zo’n manier om je te uiten, “ik vind het mooi en ik voel mij niet beperkt door de buitenwereld, of het geldende schoonheidsideaal om mijzelf te weerhouden van het zetten van piercings”. En ja daar zijn extremen in, maar wie zijn wij om daar over te oordelen? En in sommige culturen zijn piercings heel normaal, piercings hebben trouwens al een eeuwenlange traditie.

 

Zie deze verwijzing op wikipedia:

Piercings worden toegepast door vele volkeren sinds de Oudheid. Vele natuurvolken kennen piercings bij mannen en vrouwen. Mummies met piercings zijn gevonden, waaronder Ötzi uit de gletsjer. Hij had een 7–11 mm dikke piercing in het oor.

In Genesis 24:22 geeft de dienaar van Abraham een oorring en armbanden aan Rebekka, de toekomstige vrouw van zijn zoon Isaak. In Exodus 32:2-3 giet Aäron het gouden kalf uit omgesmolten oorringen van mannen en vrouwen. Het is niet duidelijk of het hier om piercings gaat.

Deuteronomium 15:12-17 lijkt oorpiercing als teken van slavernij voor te schrijven.

Doorboring van de neus is standaard in India sinds de zestiende eeuw. Piercing van de tepels kwam in het Westen incidenteel voor in de late negentiende en begin twintigste eeuw

 

Eigenlijk zouden we zo op vele gebieden niet zo veroordelend moeten zijn, leer & accepteer. We hoeven het niet altijd met elkaars keuzes eens te zijn, maar wees wel verdraagzaam.

Hoe mooi & kleurrijk is onze wereld met zijn diversiteit aan mensen!

 

“When you judge another, you do not define them, you define yourself”