Daith Piercing

Niet alleen mooi maar ook effectief

Wat is een daith-piercing?

Daith-piercing is een soort oorpiercing die wordt gezet op de binnenste plooi van het kraakbeen dat aanwezig is bij de ingang van de gehoorgang. De term “daith” lijkt afkomstig te zijn van een Hebreeuws woord (da’-at wat kennis betekent). Er waren oude overtuigingen dat een piercing in dit gebied ervoor zorgt dat iemand alleen naar intelligente spraak luistert. 

Daith piercing voor migraine

Tegenwoordig wordt de daithpiercing ingezet bij voornamelijk migraïne, maar ook voor andere soorten hoofdpijn en spanningen vanuit de nek. Ik heb ook positieve resultaten teruggehoord van klanten met longcovidklachten, tinnitus en fibromyalgie.

Wat zeggen onderzoekers?

Blatchley en mede-onderzoeker Wilkins zeggen hierover het volgende:

Hoe is het mogelijk dat een piercing in het oor migraineklachten kan verminderen of zelfs kan genezen? Blatchley verklaart eerst wat een migraine precies is: “Migraine is geen externe ziekte of iets dergelijks, het is een netwerkprobleem in de hersenen waar ook een groot genetisch element een rol speelt, en dat probleem beïnvloedt een groot deel van het brein, waaronder ook het autonome zenuwstelsel.” Dat is het systeem dat onder andere je bloeddruk controleert, en je slaap en eetlust reguleert. De nervus vagus is de langste zenuw van het autonome zenuwstelsel en heeft een aftakking in het oor. “De daith piercing stimuleert in theorie dit kleine deel van het autonome zenuwstelsel,” zegt hij.

Hoe wordt een daith piercing gezet?

De daithpiercing wordt eerst uitgemeten met een puntzoeker die voor ooracupunctuur gebruikt wordt. Met de puntzoeker meet ik uit op welke plek van het kraakbeen, waar de nervus vagus loopt, de piercing het best geplaatst kan worden. Hier voel je verder vrij weinig van je hoort een piep/bromtoon. Als ik de plaats heb bepaald ga ik je oor schoonmaken en teken ik de plek af zodat ik op de goede plek de naald kan plaatsen. Hierna ga ik de plek piercen, uiteraard voel je dit, maar het is over het algemeen een vrij korte pijn. Nadat de plek gepiercet is plaats ik het sieraad en ben je klaar. 

Je kunt een daithpiercing in één of beide oren laten zetten. Zelf heb ik gemerkt dat aan de kant van het oor waar de daithpiercing geplaatst wordt vaak de klachten sterker verminderen dan aan de kant zonder daithpiercing. Dit zie ik vaak bij klachten die centraal in het hoofd zitten. Sommige klanten zijn al blij als hun klachten met 50% verminderen maar steeds vaker kiezen klanten er voor om bij beide oren een daithpiercing te plaatsen

Is een daith piercing effectief voor migraine?

De resultaten die mijn klanten ervaren liegen er niet om. Ik kan helaas nooit garantie geven maar zo’n 90-95% van mijn klanten heeft baat bij een daithpiercing, maar als het niet werkt heb je sowieso een mooie piercing.

Reden van mijn piercing is migraine en spanningshoofdpijn. Dit komt bij mij vaak door stress, zoals examens. Afgelopen zaterdag had ik weer examen. De dag voor, tijdens mijn examen en de dag erna heb ik geen spanningshoofdpijn en/of migraine gehad, laat staan überhaupt hoofdpijn. So far so good en ik ben echt heel blij.

Ik wil je zo erg bedanken voor mijn daithpiercing. Ik heb al jaren heftige migraine en de dokter gaf aan dat hij mij alleen nog op preventieve medicatie kon zetten. Na het zetten van de daithpiercing heb ik tot nu toe geen enkele migraine aanval meer gehad en ook geen hoofdpijn meer, wat onvoorstelbaar is.Je hebt me zo blij gemaakt. Hier kon ik eigenlijk alleen van dromen!

Ik heb een daithpiercing laten zetten door Esmee. Van kinds af aan met regelmaat erge migraine. Geen licht en geluid kunnen verdragen en extreme hoofdpijn. Ik had al verschillende verhalen gelezen dat de daithpiercing zou helpen om de migraine te verminderen of zelfs laten verdwijnen. Ik ben nu 5 maanden verder en ik heb geen migraine meer gehad. Naast dat ik natuurlijk heel erg blij ben hiermee, vind ik het ook een erg mooie piercing. Esmee, heel erg bedankt!

Ik wil je nogmaals even bedanken voor m’n daith. Normaal lig ik tijdens mijn menstruatie echt plat van de migraine en nu kon ik gewoon werken/functioneren.

I have been suffering from migraines since I was a teenager. Back in day, it was enough to take some paracetamols and go to sleep. Years on, they got worse. My migraine usually includes pain behind my right eye, pressure, pain and tension behind my ear, in my neck and upper shoulder. In years, it got worse and I got medication for it. In my worst times, I could last up to 3 days and I needed to take 3-4 tablets touring that time. Afterwards I felted tired and my skin in areas where migraine accrued was sensitive.I heard about the Daith piercing from my sister who suffers also of migraines. She got the suggestion from her doctor to try it. Until this day, she has not done it. I did little research on internet and decided to try it. The procedure was way less painful then I expected. The moment I got it all the places where I usually have migraine pain turned warm. Month after the piercing my migraine started to go lighter. Now almost 3 month later I can say that they are still lighter.