Veel Gestelde Vragen

Heb je een vraag? Kijk of hij hier bij staat.

Staat jouw vraag er niet tussen, stuur me dan een berichtje. Dan kan ik hem toevoegen.

Is je piercing net gezet neem dan z.s.m. contact op. Zit je piercing al wat langer dan kan je bij oor- en neuspiercings het volgende tijdelijk proberen, plaats het staafje van je piercing er aan de voorkant in of vervang de piercing door een gewone oorbel, dit gaat er vaak wat makkelijker in dan een piercing, maak je oorbel uiteraard goed schoon. Neem natuurlijk ook hiervoor contact met mij op om je piercing weer terug te plaatsen.

Dit is niet altijd even simpel te beantwoorden. Bij gewone oorpiercings zal bij het zetten over het algemeen een labret tussen de 8-10mm worden gezet, na downsizen is dit tussen de 6-8mm deze piercings zijn allemaal 1.2mm. Neuspiercings worden gezet met 8mm en 1.0mm dikte. De volgende piercings zijn 1.6mm van dikte, bij industrialpiercings worden verschillende maten gebruikt meestal tussen de 28-36mm. Bij navelpiercings varieert het meestal tussen de 12-14mm en bij tepelpiercings kan het tussen de 14-24mm zijn.

Bij het zetten van je piercing noteer ik de lengte & dikte die gezet is op je nazorginstructie.

Ik adviseer altijd om eerst contact met je eigen piercer op te nemen. Mocht dit om één of andere reden niet gaan dan kan je bij mij een afspraak boeken voor advies/hulp.

De eerste 8 weken raad ik aan 2x per dag, als de genezing goed gaat kan je overgaan op 1x per dag tot de piercing genezen is. Daarna is het sowieso raadzaam om nog regelmatig je piercing schoon te maken naar behoefte.

Zeker de eerste paar maanden moet je dit echt ontzien, na downsizen en als het goed voelt kan je op je oorpiercing slapen, maar hoe langer je er niet op slaapt, hoe beter!

Je piercing schoonmaken is de gehele genezingstijd belangrijk. Je kunt een nieuw flesje bij mij kopen voor €4,-. Je kan zelf een simpele zoutspray maken die in principe ook goed is voor het schoonmaken van piercings: 250 ml gekookt (kraan)water, ¼ (een kwart) theelepel zout (het beste is standaard zeezout; hieraan is niets toegevoegd) 

Het verschilt per piercing hoe lang het duurt om te genezen, maar in het algemeen is het advies om de eerste 8 weken uit de buurt van water te blijven. Als je piercing mooi geneest en je hebt geen last van gevoeligheid of iets anders, dan kun je overwegen het risico te nemen, maak altijd na het zwemmen gelijk je piercing schoon met piercingspray of zoutspray. Dit geldt ook voor saunabezoek

Piercings die geraakt zouden kunnen worden bij het sporten kan je het beste even afplakken, maar niet te lang. Na het sporten weer lekker laten luchten.

Nadat je piercing is genezen mag je wisselen de genezingstijd is per piercing verschillend:

  •  Oorlel:  6-9 weken
  • Kraakbeen oor:  3-9 maanden
  • Neus(vleugel en tussenschot):  7-9 weken
  • Lip:  7-9 weken
  • Wenkbrauw:  6-8 weken
  • Tong:  4-6 weken
  • Navel:  6-9 maanden
  • Tepel:  3-9 maanden

Nee, je hebt bij mij ruime keuze voor je eerste piercing. Niet alle piercings zijn geschikt om mee te piercen daarnaast moet een piercing steriel verpakt zijn

Implante grade titanium dit is hoogwaardig materiaal, hieronder wat meer uitleg.

WAAROM IS HET BETER IMPLANTAAT (ASTM F136 ELI) TITANIUM TE GEBRUIKEN?

✔️ASTM F136 ELI Titanium is een van de beste keuzes voor de eerste piercing, hoewel het erg duur is in vergelijking met staal. Het is een scheikundig element (‘Ti’ op het periodiek systeem), sterker dan staal maar veel lichter.

✔️Titanium is niet-magnetisch, zal geen luchthavenscanners activeren, is MRI-veilig en kan ook volledig gesteriliseerd worden in de autoclaaf.

✔️Zelfs degenen die gevoelig zijn voor nikkel kunnen titanium sieraden veilig voor lange tijd dragen in verse en genezen piercings!

✔️Titanium heeft zeer unieke eigenschappen: het heeft de hoogste sterkte tot dichtheidsverhouding van elk metalen element – waardoor het zeer corrosiebestendig is – dus het reageert niet met zuurstof of lichaamsvloeistoffen!

Titanium heeft echter verschillende kwaliteiten…

✔️Titanium voor gebruik in initiële piercings moet van de hoogste medische kwaliteit zijn, bekend als ASTM F136 of ISO 5832-compatibel. Dit is hetzelfde materiaal dat door de NHS wordt gebruikt om botschroeven en heupprothesen geschikt te maken voor maximale biocompatibiliteit in het lichaam.